økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
samarbejdspartnere
Hvem er vi?

Birthe - Ankie - Camille & Ingvard - Jens - Leanne - Ulla - Jesper

Birthe Straarup – Forfatter til bogen om solskinsmad og ophavskvinde til sundhedsvandringen "Fod på livet ~ fra Gedser til Skagen".
Birthe er født i 1952 og har interesseret sig for ernæring og kostprincipper fra hun var barn. Efter endt korrespondentuddannelse og journalisthøjskolen vendte hun tilbage til sin interesse for, hvordan mennesker forebygger og helbreder sygdom. Hun er uddannet zoneterapeut og kinesiolog og i øvrigt primært autodidakt/selvlært.
"Jeg drives af nysgerrighed, efter at finde mening og sammenhæng. Det er ofte nødvendigt at gå på tværs af gængse opfattelser, at se virkeligheden fra nye vinkler. Jeg plukker de dele af tilgængelig viden, som jeg finder relevante, og som passer med mine erfaringer og praktiske resultater i mit eget og i andres liv. Jeg lever selv af solskinsmad, fordi jeg mærker, hvor meget energi, det giver mig. Jeg elsker solskinsmadens friskhed, de mange nuancer og de skønne farver ved hvert eneste måltid. Sidst men ikke mindst er det en skøn tanke at leve uden at slå ihjel og samtidig vide, at jeg agerer klimakærligt."

Birthe har siden midten af 80'erne givet personlig terapeutisk rådgivning, holdt foredrag, kurser og workshops. I 2003 skabte hun vandreturen Fod på Livet – fra Gedser til Skagen, som er baseret på solskinsmad. Den lange tur på 700 km blev gennemført for 10. og sidste gang i 2012. Fra 2013 vil turen være delt op i mange små og lokale arrangementer forskellige steder i landet. se mere på www.fodpaalivet.dk

Birthe underviser elever enkeltvis og i mindre grupper, er sparringspartner og sekretær på Anne Straarup-Centret, arbejder på at realisere Solskinshuset - et bofællesskab, hvor der spises solskinsmad, er forfatter til bogen Solskinsmad for krop og klode. Der er altid plads til et godt og hjerteligt grin, lange gåture, cykelture, skoven. Indimellem også til koncerter og litteratur om frontlinievidenskab indenfor spiritualitet og epigenetik mm.

Ankie Sandvig – gik Fod på Livet-turen Gedser/Skagen i 2006. Hun indrømmer at have sagt sit job op for at komme med på vandringen. I 2007 tog Ankie jobbet med madbil, logistik omkring råvarer og turens mange overnatningssteder. Siden har hun været med på med på køk-holdet hvert eneste år som aldeles uundværlig - både som køkkenleder og som underviser i solskinsmad. Ankie er aktiv i planlægning af såvel ruter som undervisning. Hendes daglige arbejdsplads er Institut for Orthomolekylær Medicin i Lyngby, og Ankie er også Cranio Sacral-terapeut.

Camille og Ingvard gik med Fod på Livet i en uge i 2006, i tre uger i 2007 og i 4 uger i 2010! De to har i størstedelen af deres liv været optaget af økologi, dyrket deres egen urtehave og vandret i naturen - både her i Danmark og ude i verden. De boede på Azoerne i nogle år og har nu hjemme ved Sorø. Ingvard og Camille deltager i sparringsgruppen, hvor de støtter med ideer, stiller uddybende spørgsmål, sørger for, at vi andre beholder benene på jorden og sidst men ikke mindst: bidrager til at humorens kilde altid springer lystigt! I 2010 lavede Ingvard morgenyoga på Fod på Livet-vandringen, og på turen i 2011 var han en af vores stifindere.


Jens Hveisel, Haderslev, journalist, har skrevet bogen om Fod på Livet, som udkom sommeren 2005. Jens er selvstændig freelance-journalist.

Leanne Hiector 62 - var på køkkenholdet 14 dage i 2004. I 2009 tog hun den første uge som deltager, og i 2012 havde vi fornøjelsen af hendes dejlige energi i køkkenet den sidste uge på turen.

Leanne siger om sig selv: Jeg er fuldblodsvegetar. elsker duften af sund mad og at tilberede den med humor og respekt for alt levende. Jeg mærker på krop og sjæl, at den rå solskinsmad er vejen frem.


Ulla Pihl, sangerinde og musikuddannet fra på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Ulla kan du blandt andet møde i bandet, Lima Lima og duoen Tales. Ulla har tegnet Fod på Livets logo.

Jesper Voss Balslev - gik turen første gang i 2009. I 2010 blev det til een uge og i 2011 alle 4 uger igen - som stifinder i uge 2. Jesper har et fundamentalt godt humør og en stor hjælpsomhed. Han fører kraner på Køge Havn, er en ivrig vandrer og stor fan af solskinsmad. Jesper er også en af Fod på Livets aktive ambassadører – hvor som helst Jesper møder villige ører, fortæller han med begejstring om solskinsmaden og vandringerne. Jesper bor i Herfølge med sin teenagesøn.